

## WFPICCS 2024 - 12th Congress of the World Federation of Pediatric Intensive & Critical Care Societies PRE-CONGRESS WORKSHOPS PROGRAM

June 1-5, 2024, Cancun Center, Cancun, Mexico

Cancun	Duration	HALL 1	HALL 2	HALL 3	HALL 4	HALL 5								
(GMT-5)														
	PRE-CONGRESS WORKSHOP DAY													
	SATURDAY, JUNE 1, 2024													
Time Slot			HALL 2	HALL 3	VIRTUAL HALL 1	VIRTUAL HALL 2								
Cancun	Duration	HALL 1			(Workshops will be conducted virtually)	(Workshops will be conducted virtually)								
(GMT-5)	Duration				Times in GMT -5 time zone.	Times in GMT -5 time zone.								
	2 hours		CARDIAC INTENSIVE CARE- ALL YOU NEED TO KNOW BUT	ACUTE NON-INVASIVE VENTILATION WORKSHOP - USING		THE SCCM REVIEWER ACADEMY								
08:00 - 10:00		TRANSPORT OF THE CRITICALLY ILL CHILD WORKSHOP	WERE AFRAID TO ASK	THE ICEMAN ALGORITHM										
10:00 - 10:15	15 min	COFFEE BREAK												
10:15 - 12:15	2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue		Workshop Continue								
12:15 - 12:45	30 min	LUNCH BREAK												
12:45 - 14:45	2 hours	EXTRACORPOREAL LIFE SUPPORT: FROM A-Z, WHAT YOU SHOULD KNOW WHETHER NOVICE OR EXPERIENCED!	Workshop Continue	Workshop Continue	EARLY MOBILIZATION	MENTAL HEALTH CONSIDERATIONS FOR PEDIATRIC CRITIAL CARE PROVIDERS: A TRAUMA INFORMED APPROACH								
14:45 - 15:00	15 min	BREAK												
15:00 - 17:00	2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue								

	ACC CALLADES MADINI MAD DAY												
PRE-CONGRESS WORKSHOP DAY SUNDAY, JUNE 2, 2024													
Time Slot				301104	, 30112 2) 2024	1		VIRTUAL HALL 1					
Cancun	Duration	HALL 1	HALL 2	HALL 3	HALL 4	HALL 5	HALL 6	(Workshops will be conducted virtually)					
(GMT-5)	Duration							Times in GMT -5 time zone.					
		ADVANCED AIRWAY WORKSHOP: MANAGEMENT OF THE	PICU LIBERATION, A NETWORKING WORKSHOP: FEASIBILITY, IMPLEMENTATION, AND EFFICACY IN CHILDREN	NEUROMONITORING WORKSHOP IN PICU 1	GETTING STARTED IN RESEARCH? TOOLS TO TAKE YOU FROM CONCEPT TO COMPLETION IN CLINICAL RESEARCH	POINT-OF-CARE-ULTRASOUND IN THE PEDIATRIC INTENSIVE CARE UNIT (English)		EMERGENCY AND CRITICAL SERVICES IN LOW-					
08:00 - 10:0	0 2 hours							AND MIDDLE-INCOME COUNTRIES-MOVING BEYOND DISEASE PREVENTION					
10:00 - 10:1	5 15 min	COFFEE BREAK											
10:15 - 12:1	5 2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue		Workshop Continue	Symposium Continue	Workshop Continue					
12:15 - 12:4	5 30 min	LUNCH BREAK											
12:45 - 14:4	5 2 hours	MECHANICAL VENTILATION WORKSHOP: OPTIMIZING THE VENTILATORY SUPPORT TO AVOID INJURY	Workshop Continue	NEUROMONITORING WORKSHOP IN PICU 2 (repeat)	PEDIATRIC CARDIAC ARREST POST ROSC CARE	POINT-OF-CARE-ULTRASOUND IN THE PEDIATRIC INTENSIVE CARE UNIT (Spanish)	VENOVENOUS HEMODIAFILTRATION WORKSHOP CONTINUES FOR PEDIATRIC INTENSIVISTS	TRAINING THE TEAM: INTERACTIVE STRATEGIES TO IMPROVE KNOWLEDGE, SKILLS AND ABILITIES					
14:45 - 15:0	0 15 min	DREAK											
15:00 - 17:0	0 2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue					

Updated on: 4/30/2024 1/1