

	WFPICCS 2024 - 12th Congress of the World Federation of Pediatric Intensive & Critical Care Societies														
	PRELIMINARY PRE-CONGRESS WORKSHOPS PROGRAM														
	Cancun, Mexico / 1 - 2 June 2024														
	PRE-CONGRESS WORKSHOP DAY														
Time Slot	SATURDAY, JUNE 1, 2024														
Cancun		HALL 1	HALL 2	HALL 3	HALL 4	HALL 5	(Workshops will be conducted virtually)								
(GMT-5)	Duration						Times in GMT -5 time zone.								
08:00 - 10:00	2 hours	DEMYSTIFYING THE BRAIN DEATH ENIGMA: A JOURNEY THROUGH GUIDELINES, CONTROVERSIES, AND PRACTICE	TRANSPORT OF THE CRITICALLY ILL CHILD WORKSHOP	ACUTE NON-INVASIVE VENTILATION WORKSHOP – USING THE ICEMAN ALGORITHM	CARDIAC INTENSIVE CARE- ALL YOU NEED TO KNOW BUT WERE AFRAID TO ASK		THE SCCM REVIEWER ACADEMY								
10:00 - 10:15	15 min	COFFEE BREAK													
10:15 - 12:15	2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue		Workshop Continue								
12:15 - 12:45	30 min			LUNCH	BREAK										
12:45 - 14:45	2 hours	EXTRACORPOREAL LIFE SUPPORT: FROM A-Z, WHAT YOU SHOULD KNOW WHETHER NOVICE OR EXPERIENCED!	EARLY MOBILIZATION	Workshop Continue	Workshop Continue		MENTAL HEALTH CONSIDERATIONS FOR PEDIATRIC CRITIAL CARE PROVIDERS: A TRAUMA INFORMED APPROACH								
14:45 - 15:00	15 min	BREAK													
15:00 - 17:00	2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	GETTING STARTED IN RESEARCH? TOOLS TO TAKE YOU FROM CONCEPT TO COMPLETION IN CLINICAL RESEARCH	Workshop Continue								

	PRE-CONGRESS WORKSHOP DAY SUNDAY, JUNE 2, 2024													
Cancun (GMT-5)	Slot Duration	HALL 1	HALL 2	HALL 3	HALL 4	HALL 5	HALL 6	VIRTUAL HALL (Workshops will be conducted virtually) Times in GMT -5 time zone.						
08:00 - 10:0	) 2 hours	ADVANCED AIRWAY WORKSHOP: MANAGEMENT OF THE DIFFICULT AIRWAY IN THE PEDIATRIC ICU	PICU LIBERATION, A NETWORKING WORKSHOP: FEASIBILITY, IMPLEMENTATION, AND EFFICACY IN CHILDREN	NEUROMONITORING WORKSHOP IN PICU	TRAINING THE TEAM: INTERACTIVE STRATEGIES TO IMPROVE KNOWLEDGE, SKILLS AND ABILITIES	POINT-OF-CARE-ULTRASOUND IN THE PEDIATRIC INTENSIVE CARE UNIT (English)		EMERGENCY AND CRITICAL SERVICES IN LOW- AND MIDDLE- INCOME COUNTRIES-MOVING BEYOND DISEASE PREVENTION						
10:00 - 10:1	5 15 min	COFFEE BREAK												
10:15 - 12:1	5 2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue		Workshop Continue						
12:15 - 12:4	5 30 min	LUNCH BREAK												
12:45 - 14:4	5 2 hours	MECHANICAL VENTILATION WORKSHOP: OPTIMIZING THE VENTILATORY SUPPORT TO AVOID INJURY	Workshop Continue	PEDIATRIC CARDIAC ARREST POST ROSC CARE	VENOVENOUS HEMODIAFILTRATION WORKSHOP CONTINUES FOR PEDIATRIC INTENSIVISTS	POINT-OF-CARE-ULTRASOUND IN THE PEDIATRIC INTENSIVE CARE UNIT (Spanish)	LA Symposium							
14:45 - 15:0	0 15 min	BREAX												
15:00 - 17:0	2 hours	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Workshop Continue	Symposium Continue							